Despre ale noastre


 

 

Strategia de dezvoltare a domeniilor si specializarilor coordonate este asigurata prin structura si implicarea membrilor catedrei, in special prin elaborarea unor planuri de invatamant adaptate la cerintele pietii locale si regionale, pe de o parte, iar pe de alta parte adaptate directiilor strategice convenite in cadrul Consortiilor de Specialitate de cooperare inter-universitara la care a aderat catedra, precum si instructiunilor specifice pentru sistemul national de evaluare academica.

Colectivul catedrei este constituit din profesori universitari, conferentiari universitari, sefi de lucrari, asistenti si preparatori. Acestei echipe de baza i se alatura cadre didactice asociate: profesori universitari consultanti, ingineri si economisti doctori in stiinte si ingineri in stagiu de pregatire doctorala. Majoritatea cadrelor didactice au stagii considerabile de activitate practica in sistemele industriale, posedand o experienta practica considerabila. Unele cadre didactice au doua specializari de pregatire initiala: inginerie si stiinte economice.

Membrii acestei catedre predau disciplinele de specialitate la cele trei domenii si specializari, precum si o parte din disciplinele de profil specifice.

Directiile de implicare fundamentala, pe langa sustinerea activitatii direct educationale, sunt: propunerea temelor pentru proiectele de licenta, precum si coordonarea pregatirii acestor proiecte, organizarea sustinerii examenelor si lucrarilor de licenta, incheierea protocoalelor si a contractelor de parteneriat si colaborare stiintifica si didactica cu alte catedre similare din tara si strainatate, initierea si derularea unor contracte institutionale de colaborare, in cadrul carora membrii catedrei sunt responsabili, organizarea de manifestari stiintifice nationale si internationale, onorarea de contracte cu organizatii din mediul economic, initierea de proiecte de interes comunitar, implicarea in grupurile de experti pentru elaborarea strategiei de dezvoltare regionala.

Profesorii universitari ai catedrei sunt experti evaluatori CNCSIS. In cadrul catedrei au fost initiate si sunt in curs de desfasurare granturi CNCSIS, proiecte CEEPUS. Membrii acestei catedre au fost si sunt implicati si in proiecte de dezvoltare regionala, in proiecte din Programul Phare de Coeziune Economica si Sociala.

Activitatea educationala a catedrei este sustinuta in cele 9 laboratoare: Laboratorul de Mecanisme, Laboratorul de Organe de Masini si Tribologie, Laboratorul de Masini Unelte, Laboratorul de Scule Aschietoare, Laboratorul de Tehnologii de Presare la Rece, Laboratorul de Tehnologia Constructiilor de Masini, Laboratorul CAD/CAM, Laboratorul de Utilaje si Echipamente Industriale, Laboratorul de Bazele Cercetarii Experimentale.

Catedra coordoneaza activitatea de cercetare a studentilor prin cercurile stiintifice studentesti si prin Sesiunile Studentesti de Comunicari Stiintifice.

Afilieri ale membrilor catedrei: AGIR (Asociatia Generala a Inginerilor din Romania), AroTMM, ART, ROAMET, AMIER (Asociatia Managerilor si Inginerilor Economisti din Romania)  academii din tara si strainatate.